Obavezno probajte: Juneći gulaš s krumpirom

Sastojci:

  • 500 g nemasnog junećeg mesa (izrezano na kockice)
  • 1 veća mrkva mrkva
  • 1 celer
  • peršun korijen i list
  • 3 veća krompira
  • ulje
  • brašno (glatko) ili gustin

Priprema

  1. Povrće izribajte i pirjajte na malo ulja, uz blago podlijevanje vodom. Kada dobijete zlatno-žutu boju dodajte meso i malo posolite.
  2. Pirjajte dvadesetak minuta, uz blago dolijevanje vode, a po želji možete dodati pasirani paradajz.
  3. Kada meso omekša dodajte krompir kojeg ste prethodno izrezali na kockice. Dodajte vode toliko da prekrije meso. Sve zajedno kuhajte dok krompir ne omekša.
  4. Dodajte brašno razmućeno u malo vode, ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta.
  5. Na kraju dodajte malo soli i narezanog peršuna.AUTOR: CENTARZDRAVLJA

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close