OVO JE NAJOPASNIJI BIJELI OTROV KOJI JEDEMO SVAKODNEVNO, A NIJE ŠEĆER ILI SO…

Često jedemo nezdrave namirnice, kupujemo vještačko, genetski modifikovano voće i povrće, kupujemo meso u koje su ubrizgavane razne hemikalije i onda se usudimo zapitati zašto nismo zdravi. Nije ni čudo što je toliko rak postao čest.

Kako biste bili zdravi, uzimajte prirodno uzgojeno voće i povrće i ono koje odgovara tom godišnjem dobu. Nije normalno da neko voće ili povrće bude zastupljeno tokom čitave godine. Osim toga, kupujte kvalitetno meso koje potiče od životinja uzgajanih na normalan način, a ne od onih u koje su ubrizgavani hormoni i hemikalije, piše Megagiga.

Izbjegavajte parizere, hrenovke i slične proizvode jer su napravljeni od najgoreg mesa, a sadrže i opasne sastojke. Ono što vjerujemo, večina još praktikuje korištenje mikrovalnih, koje su inače zabranjene u mnogim državama jer svojim zračenjem štete hrani i proizvode kancerogene materije.

Osim toga, ono što vjerovatno većina vas koristi jesu kupovne supe koje se prave jednostavno, ali su pune štetnih sastojaka koji mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju.

Osim kupovnih supa, parizeri, hrenovke, čipsevi itd imaju veoma otrovne materije, od kojih je jedna kalijev glutamat koja šteti mozgu, srcu, pa i općem zdravlju. Kalijev glutamat ili E621; konzervans bijele boje se koristi u velikim količinama u gotovo svakoj vrsti hrane.

(Hayat/Foto: Screenshot)

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close