PILETINA U SOSU ZA MANJE OD 20 MINUTA: Jedno od najjeftinijih i najbržih jela koja ste spremali do sada

Ako volite da isprobavate različite recepte, onda je piletina u medu nešto što ne smijete da propustite.

Šta je ručak ako nema piletine. Jeftino meso koje je zdravo, ali i praktično za pripremu. Sada možete da napravite u slatkastom sosu od meda. Ono što je primamiljivo kod ovog recepta, sem brze pripreme je i to što sve sastojke možete da nađete u vašem špajzu. Uz bijelo meso možete da poslužite salatu, ali i krompir ili tjesteninu.

Sastojci:

pileći file
5 čenova bijelog luka
3 kašike meda
1 kašika sirćeta
20 g putera
1 kašika ulja
so, biber, majčina dušica

Priprema:

Posolite i pobiberite meso, pa ga ispecite u tiganju u kojem ste zagrijali kašiku ulja. Dodajte puter u sredinu tiganja. Sipajte i majčinu dušicu. Tamo gdje ste stavili puter da se otopi dodajte bijeli luk koji ste izgnječili. Ostavite tako nekih minut, a zatim dodajte med i sirće. Pržite još nekih 3 minuta na laganoj vatri, prenosi Stvar ukusa.

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close