PRIJEDLOG ZA RAMZANSKI DESERT !KESKUL- TURSKI DESERT KOJI PODSEĆA NA RAFAELO GOTOV ZA 15 MINUTA

Brzo se napravi a jos brze se pojede.. Recept sam dobila,i odmah isprobala. Ukusom podseca na Rafaello kuglice..

Sastojci

Potrebno za Dezert:

5 dl. hladnog mlijeka

40 g. kokosa

60 g. brasna

80 g. secera

1 kesica vanilin secera

1 kasika maslaca.

Za posipanje:

 

– malo sijeckanih nesoljenih pistaca ili sjec.pecenih ljesnjaka i malo kokosa.

Priprema

U malo vecu serpu stavite hladno mleko,kokos,secer,vanilin secer,lagano sipajte brasno i sve dobro umutite zicom.Sve zajedno stavite na sporet da provri mesajuci.Kad provri dodajte maslac i mesajte da se otopi.

Sklonite,i sipajte u 4 manje posudice

(zapremine 1,5 dl).

Svaku prekrijte providnom folijom i ohladite par sati u frizideru.

Pospite sa sitno sijeckanim nesoljenim pistacima ili sa sitno sjeckanim pecenim ljesnjacima i sa malo kokosa.