Prijedlog za sutrašnji ručak::Mladi krompir s bijelim lukom na francuski način

Brzo ,jeftino i ukusno

SASTOJCI

500 g krompira

150 g luka

4 režnja bijelog luka

50 g 1 kašika peršuna

sol

biber

PRIPREMA

Mladi krompir ogulimo i operemo. Luk očistimo i narežemo na kolutove. U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i dodamo kolutove luka te popržimo sa svih strana.

Za to vrijeme oguljeni krompir narežemo na kriške debljine 5 mm, a omekšali luk izvadimo na stranu. Tavu vratimo iznad vatre te dodamo preostali maslac.

Preko maslaca rasporedimo preostali krompir, koji pržimo na srednje jakoj vatri, često okrećući. Nakon 20 minuta, preko krompira protisnemo režnjeve bjelog luka.

Sve zajedno malo izmiješamo i, čim bijeli luk zamiriše, preko krompira dodamo kolutove luka, svježe sjeckani peršun te još jednom sve zajedno izmiješamo.

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close