Pripremite za iftar: Rižoto s gljivama gotov za 30 minuta

Riža i gljive hranljive su i ukusne namirnice sa kojima možete pripremiti mnoga jela.

Jedno od popularnijih i mnogima omiljenih je i rižoto sa gljivama.

Evo kako ćete ga pripremiti za večerašnji iftar:

Potrebni sastojci: 400 g arborio riže, 1,5 litara supe od piletine ili povrća, 4 šake gljiva po želji, 1 šaka suhih vrganja, 1 mala glavica luka, 2 štapa celera, nekoliko grančica svježeg peršuna, pola limuna, 1 kašika maslaca, šaka naribanog parmezana, maslinovo ulje za dinstanje, so i biber po želji.

Postupak pripreme:

Zagrijte supu i držite je na niskoj temperaturi na ringli.

Odvojite malo tople supe i u tekućini potopite suhe vrganje. Pusti da se hidriraju nekoliko minuta.

U velikoj tavi i na malo maslinovog ulja dinstajte komadiće luka i celera na nižoj temperature, oko 10 minuta. Zatim, dodajte rižu u tavu i povisite temperaturu.

Promiješajte rižu i nastave miješati dok tekućina ne ispari.

U rižu dodajte procijeđenu tekućinu u kojoj su bili vrganji.

Ponovo sve zajedno promiješajte, a potom riži dodajte i nasjeckane vrganje uz miješanje.

Postepeno i polako u rižu potom dodajite toplu supu dok ne potrošite svu tekućinu, a riža ne postane kremasta i kuhana.

Za cijeli postupak potrebno vam je oko 30 minuta.

U posebnoj gril tavi ispecite očićene i suhe gljive. Prepržene gljive pomiješajte s nasjeckanim peršunom, malo maslinovog ulja i sokom od pola limuna.

Prije nego što rižoto skinete s ringle posolite i pobiberite po želji. Potom dodajte maslac i naribani parmezan.

Poklopite posudu i pustite da rižoto odstoji tri minute.

Jelo poslužite s grilovanim gljivama, malo maslinovog ulja i svježe naribanim parmezanom.

Izvor:faktor.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close