Punjeni opanak– specijalitet od paprika za nezaboravan ručak

Izgledom podsjećaju na starinsku obuću, po kojoj je ovo jelo i dobilo ime

Očistiti ih od sjemenki i presjeći na pola po dužini. U posudici pomiješati malo ulja i soli i pomoću četkice namazati spoljašnju strana “opanaka”. Poređati u suhu posudu za pečenje.

Za nadljev žicom umutiti jaja, dodati začine i promiješati. Dodati i kratko proprženo mljeveno meso, kačkavalj isječen na komadiće i izmrvljen sir. Dodaju se u umućena jaja.

Dobro izmiješati nadljev i pažljivo puniti opanke. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa povećati temperaturu na 220 stepeni, isključiti donji grijač i peći još desetak minuta. Nekoliko minuta prije završetka pečenja, ubaciti po krišku paradajza na svaku papriku,piše Aura

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close