RAZLOZI ZAŠTO MORATE UVRSTITI TREŠNJE U VAŠU ISHRANU

Trešnje su odličan izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K, kao i minerala: kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, cinka, mangana i bakra.

Osim toga, trešnje sadrže i hranljiva vlakna, organske kiseline, proteine, celulozu i pektin, a istovremeno fantastičan su antioksidant, te kao takve pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i podmlađuju cio organizam.

Pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, naučno je potvrđeno da ublažavaju upale mišića, a kako potstiču proizvodnju kolagena, vrlo su bitne za lijep i mladalački izgled kože, a i zdravlje kostiju.

Otkrivamo vam sedam razloga zašto ove sezone morate uvrstiti trešnje u vašu ishranu:

1. Čuvaju srce i krve sudove

2. Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove

3. Štite od raka

4. Čiste bubrege i mokraćne kanale

5. Pomažu u održavanju linije i mršavljenju

6. Fantastičan su izvor kalcijuma

7. Čuvaju mladalački izgled

Izvor:hayat.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close