Recept: Pita kljukuša

Glavno jelo: Ćoravo pile / Kljukuša

 

  • 1 kg bataka
  • 2 krompira
  • 1 šolja kukuruzuvog brašna
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 2 kašike pavlake 
  • slatkog i kiselog mlijeka

 Batake očistit, posoliti i povegetiti, pouljiti i u podmašćenu tepsiju staviti. Na 200 stepeni kratko zapeći. Dok se bataci peku krompire oguliti i kizrendati, dodati u to jaje, pavlaku, brašna i prašaka za pecivo. Pomiješati sve i dodati mlijeka i kiselog mlijeka dok ne dobijete masu malo gušću nego za palačinke. dodati malo ulja i politi po zapećenim batacima.Peći dalje dok sve fino ne porumeni, preliti s malo vrhnja za kuhanje i servirati.

Dženeta Kalabić

Preporod

 

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close