Sarma

Sastojci:
kiseli kupus
500 grama faširanog mesa- junetine
šest supenih kašika riže
jedna glavica crvenog luka
jedna mrkva
malo peršunovog lista
malo bibera
malo crvene paprike
1 kašika paradajz sosa
začin od sušenog povrća
tri kašike vode
Umak
2 kašike masla
2 kašike brašna
1 mala kašikica crvene paprike
5 kašika paradajz sosa
voda
začin od sušenog povrća
Priprema:
Kupus očistiti i listove pripremiti za sarmu. U faširano meso staviti rižu, sitno izrendanu mrkvu, krupnije izrendan luk, malo peršunovog lista, bibera, paradajz sos, crvenu papriku, začin od sušenog povrća i malo vode.
Zaviti sarmu i redati je u šerpu u koju ste predhodno stavili isjeckanog kupusa, kad završite između sarmi staviti suhog mesa. Sarmu prekrijete listovima kupusa i stavite da kuha. Sarma se mora malo duže kuhati na nekoj laganijoj tempereturi, samo da krčka.
Istopiti maslo, u to dodati brašno i kratko propržiti, a zatim dodati paradajz sos i vodu. Kad prokuha preliti preko sarme. Umak probati i ako ima potrebe dodati začin od sušenog povrća.
Kad je sarma gotovo kuhana prelijete je sa pripremljenim umakom i ostavite još neko vrijeme da se kuha.

Viđeno: 3

49

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close