Sedamdesetgodišnjoj Tunižanki se vratio vid u toku obavljanja hadždža

Tunižanka Nafisa al-Kurmazi (70 godina) izgubila je vid prije godinu i pol dana nakon izljeva krvi u mozak i u tom periodu potpuno je bila oslijepila, sve dok ove godine, Allahovom voljom, nije došla da obavi hadždž.

U toku hadžskog obreda stajanja na Arefatu, skrušeno i ponizno je u svojim dovama molila Allaha da joj povrati vid i Allah dž.š. je uslišao njezine dove, jer je na iznenađenje svih prisutnih oko nje, odjednom počela sama hodati razgledajući oko sebe, a do tog trenutka se kretala uz pomoć svjih sinova koji se nisu odvajali od nje.

Nafisa je o tome kazala: “Došla sam iz Tunisa u KSA, sa željom da vidim sveta mjesta i Ka'bu. Kada smo stigli na Arefat, ja sam se posvetila učenju dove i Allah dž.š. je uslišao moju dovu.  U  dovi sam mnogo ponavljala ove riječi: ‘Allahu dragi, ja sam Ti se odazvala, pa mi vrati moj vid.’ I Allah dž.š. mi je iz svoje dobrote i plemenitosti vratio vid. Hvala Allahu dž.š. na Njegovim neizmjernim blagodatima i na ovom daru kojim me je počastio na najčišćem mjestu na Zemlji i u najodabranijem vremenu. Kad mi se vratio vid, prvo što sam ugledala bio je broj 108 na našem šatoru na Arefatu. Nakon što su prisutne hadžije u našem šatoru vidjeli šta se desilo i nakon što sam učinila sedždu zahvale Allahu, počeli su uglas izgovarati tekbire i zahvaljivati Allahu. Poslije toga, sama sam se kretala i nije više bilo potrebe za vodićem.”