Stručnjaci o sladoledu: Ne izaziva prehladu, ali…

Sladoled može izazvati grebanje u grlu, ali to nije prehlada, već posljedica sužavanja krvnih sudova pod dejstvom hladnoće. Taj osjećaj je prolazan i kratkotrajan.

Međutim, sladoled sadrži puno šećera i mliječnih masti, a one stimuliraju proizvodnju sluzi u organizmu. Višak sluzi pogoduje razvoju bakterija koje su uzročnik infekcija, a izazivaju i pritisak u sinusima.

Sladoled ne izaziva prehladu, ali može doprinijeti slabljenju imuniteta, tvrde holandski istraživači.

(Faktor.ba)

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close