Šumska poslastica za proljetna popodneva

Recept Mirjane špoljar za Zvijezdu

Sastojci za tijesto:

30 dag brašna (pola oštro, pola glatko)

20 dag stolnog margarina Zvijezda

10 dag šećera u prahu

1 jaje

1 vanilin šećer

korica jednog limuna

Od svih sastojaka umijesimo tijesto i ostavimo u frižideru oko 30 min. Tijesto razvaljamo i obložimo dno kalupa za torte. Manji dio tijesta stavimo u zamrzivač te ga prije pečenja naribamo po nadjevu od bobičastog voća.

Nadjev:

60 dag šumskog voća

15 dag šećera

vanilin šećer

15 dag mljevenih badema

2 g cimeta

korica jedne naranče

Priprema:

Pomiješamo šumsko voće sa svim sastojcima, a ako je smjesa prerijetka, dodamo mljevene bademe. Smjesu rasporedimo po tijestu, a tijesto koje smo zamrznuli naribamo pa sve pečemo u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 40 min.

Mirjanin savjet:

Crumble možemo ugrijati prije serviranja te ga poslužiti uz sladoled od vanilije i razne umake (malina, čokolada, vanilija, itd).

večernji.hr

Izvor:akos.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close