SUTLIJA SA BOROVNICAMA

Sastojci:

Riža

mlijeko

šećer

borovnice

Laganini puding od jagode

Postupak:

Ja uzmem dvije solje (za bijelu kafu) riže stavim u šerpu i dodam tri šolje vode, stavim da se kuha. U drugu šerpu stavim 1 l mlijeka , 200 g šećera da kuha, ovo dvoje sastavim i polako kuham na laganoj temperaturi dok se lijepo ne zgusne. Ovog puta sam u posudice oblika cvijeta stavila sutliju, sačekala da se potpuno ohladi i preokrenula na tanjir. U međuvremenu sam stavila dvije čaše vode, 100g šećera i malo uspinovala, dodala 200 g svježih borovnica i Laganini puding od jagode da se skuha i malo prohladila i stavila preko sutlije.

Viđeno: 2

122

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close