SVI VOLIMO UŠTIPKE, A SADA JE DOMAĆICA OTKRILA TRIK KOJI NISMO ZNALI: Ovako vam neće upiti ni kap ulja, a biće mekani kao duša (RECEPT)

Savršeni uštipci – bez jaja, mlijeka, jogurta… Uvijek uspjevaju i što je najbitnije nisu masni.

Sastojci i količina

brašno 500 g
prašak za pecivo 1 kesica
ulje 5 kašičica
so 1 kašika
suvi kvasac 1 vrećica
mlaka voda po potrebi

Kako pripremiti

U prosijano brašno dodati sve sastojke i dodavanjem mlake vode zamijesiti kompaktno, neljepljivo tijesto, ni tvrdo ni premekano, kao za pitu, premazati sa malo ulja i ostaviti pokriveno da odmori 20-tak minuta. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati tijesto na debljinu 1 cm. Izrezati u željene oblike. Kod mene danas kalupi za kekse u obliku srca.

U tavi zagrijati ulje i pržiti uštipke tako da gornju stranu okrenete dole. Kada lijepo porumene sa obje strane, gotovi su. Poslužite uz pavlaku, kajmak, paštetu, šunku, uz bilo šta.

Izvor:haber.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close