Tako hrskavi i fini: Recept za sočne krompire zapečene sa sirom i začinima

Sastojci:

8-10 krompira

3 kašike maslaca

2 čajne kašikice parmezana

1 čajna kašikica bijelog luka u granulama

1 čajna kašikica listića timijana

so i biber po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stepeni, a maslacem ili uljem premažite unutrašnju stranu kalupa za muffine.
Nasjeckajte krompir na tanke kriške. Pomiješajte ga s rastopljenim maslacem, parmezanom i začinima.
Složite krompire u tornjiće i stavite u kalup za pečenje muffina. Ovako pripremljene tornjiće pecite na oko sat vremena, dok vrhovi ne postanu zlatno-smeđe boje.
Poslužite toplo kao prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Dobar tek

Preneseno sa:punkufer.dnevnik.hr

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close