Tijesto za najbolje palačinke

Ujutro za doručak ili naveče za laku večeru sa malo džema ili Nutele, banane, keks ili šlag, palačinke su savršen obrok u svakoj kombinaciji. Svi ih prave na različite načine. Neki ih vole tanje, drugi deblje, neki bez jaja i mlijeka, drugi žele pune i kvalitetne.

Ako želite da ih pripremite po tačnom receptu i kako biste dobili savršene palačinke, slijedite ovaj postuapak.

Sastojci:

– 2 jaja;

– 4 šolje brašna;

– pola litra mlijeka;

– 100 ml kisele vode;

– 1 prstohvat soli;

– 1 kašika šećera;

Priprema:

Umutite jaja, dodajte so, šećer i mlijeko. Dodajte brašno i miješajte dok se sve grudvice ne istope i pretvre u tijesto. Ovo glavno zavisi od brašna, ali treba da dobijete gustiti masu sa palačinke.
60919064-palacinke-sad-kanada-meksiko-svedska-brasno-jaja-mlijeko

Dodajte kiselu vodu i pomješajte. Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta, a zatim pravite palačinke u vruć tavu. Napunite ih omiljenih ukusom i uživajte!

Viđeno: 15

32

Komentari

komentara

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close