UČENICI U IZOLACIJI Vrlo alarmantna epidemiološka situacija u Gračanici: Nastava u potpunosti obustavljena u čak tri škole!

Veća grupa učenika i nastavnika iz Gračanice te jedan muškarac iz Tuzle nalaze se u kućnoj izolaciji jer su u proteklih sedam dana boravili u Italiji u kojoj je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Kako su kazali iz Kriznog štaba za koronavirus TK, muškarac se trenutno nalazi u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji, a njegovi uzorci su poslani u Sarajevo gdje će biti izvršeno testiranje na koronavirus.

Zbog velikog broja oboljelih od sezonske gripe u srijedu nastava neće biti održana u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“, dok u Drugoj osnovnoj školi i OŠ Miričina škole neće biti do 03.03.2020. godine.

Kako je potvrdila ministrica obrazovanja TK Fahreta Brašnjić, u ovim školama zabilježen je veliki broj izostanaka, te zbog bolovanja gripe na nastavi nema čak i do 40 % učenika u razredima.

Više informacija o daljem organiziranju nastave kao i situaciji u drugim školama bit će poznato tokom sutrašnjeg dana – javio je gracanicki.ba.