Varao sam ženu, pa mi se to vratilo

Moja priča možda izgleda čudno. Imam 23 godine i na četvrtoj sam godini Trgovinskog fakulteta. Oženjen sam već pet godina. Život mi je, u skorijoj prošlosti, bio simbol za brdo grijeha. Bio sam u strastvenim vezama s djevojkama. Izlazio sam sa mnogima, čak i poslije ženidbe. Činio sam grijeh i neposlušnost prema Allahu bez ikakvog osjećaja krivice ili straha. Zaboravljao sam ili nastojao zaboraviti pravilo: kako radiš tako će ti se vratiti.Slušao sam ovu rečenicu, ali nisam bi svjestan njenog značenja.

Jednog dana, dok sam išao na fakultet, primjetih promjenu u liku moje žene. Obuzela me je sumnja. Vratio sam se za pola sahata i zatekao je u strastvenom telefonskom razgovoru sa nekim mladićem. Isti telefon preko kojeg sam i ja razgovarao sa djevojkama. Na meni su se obistinile Poslanikove, s.a.v.s., riječi: “Kako činiš,tako će ti biti vraćeno.“ Ubio bih je da se Allah nije smilovao i meni i njoj.

Žestoko je plakala i nakon nekog vremena, otišla u kuću svojih roditelja sačekati završetak brakorazvodne parnice. Tada sam vidio da se u potpunosti promijenila. Rekla mi je da će istinski obožavati Allaha. Zamolila me je da joj oprostim i dam drugu priliku. Slavljen neka je Allah Koji mijenja stanja.

Sada moja žena nosi hidžab, ne ostavlja ni jedan sunnet niti farz i obavlja noćne namaze. Moja porodica slijedi i pridržava se islama. Dali smo zavjet Allahu da se nikada nećemo vratiti grijehu. I ne zaboravite, kako radite tako će vam se vratiti.

Iz knjige "Otvorili su dušu i srce" od Amr Halida