Višegrad: Traže referendum!

Prema zakonu o lokalnoj upravi za pokretanje ove incijative potrebno je pet odsto potpisa gragrađana od ukupnog biračkog tijela.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Ljubuša Škipina kaže da je ovo nastavak borbe i protivljenja stranaka opozicije zbog izmještanja zgrade opštine.

„Smatramo da je to pogrešno, jer se zgrada iz centralne gradske zone izmješta u privatni kompleks `Andrićgrada`. Odluka o izmještanju na sjednici opštinskog parlamenta donesena je na bazi političkog nasilja i bez kvalitetno provedene javne rasprave“, dodaje Škipina.

Član NDP-a Aleksandar Fulurija smatra da se ovom odlukom uništava “biznis” u glavnoj ulici jer su u njoj, u centru grada, smještene mnoge trgovinske i zanatske radnje.

„Mnogi građani se sad osjećaju prevarenim i obmanutim, jer su neke stranke koje su sad u vlasti u predizbornoj kampanji obećavale da nisu za to da se zgrada opštine seli, a sad su glasanjem na sjednici tome doprinijele”, naglašava Fulurija.

Na januraskoj sjednici skupštine opštine većinom od 12 glasova odbornika SNSD–a, DNS-a, SP-a i SNS-a odlučeno je da se kompletna opštinska administracije iz sadašnja zgrada u Ulici Kralja Petra Prvog preseli u Gradsku kuću u kompleksu “Andrićgrada”.

(BN televizija)

37