ZA HADŽIJSKI IFTAR NAPRAVITE HADŽIJSKI ĆEVAP: EVO RECEPTA

Potrebno za pet porcija:

-500gr mesa-telećeg,j unećeg (isjeckan na kockice veličine 2cm)
– 2 veća krompira (narezan na krupnije komadiće)
-200gr graška
-2 mrkve (na krupnije komadiće)
-1 veća glavica crnog luka (na krupnije komadiće)
-2 čehna bijelog luka (a i ne mora)
-2 svježe paprike (narezane na krupne komade, mogu i na četvero)
-5 lista pek papira.. ako nije gotov izrezan, režite ga na dijelove porcije otprilike 40-ak cm
kašikica curriya, pola kašikice cimeta ,vegeta, so, 2 supene kašike paradajz pirea, mala kašikica crvene paprike..

Priprema:

Sve gornje sastojke sastaviti u tavu s malo ulja, prodinstati, dodati začine, prekriti vodom i pustiti da se napola skuha..
Puniti pek papir poluskuhanom smjesom, motajući kao bošču, kao bombon… vezati koncem, pazeći da se ne otvori ili procuri… znači da mora biti čvrsto vezano..
Gotove bošče redati u tepsiju u kojoj je dopola vode, na taj način ce se ćevap dokuhavati/peći još pola sata.
Servis je na ravnom tanjiru u pek papiru.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close