Za iftar se danas počastite japrak sarmama

Sarma je izvorno tursko jelo koje se priprema na razne načine. Jedan od njih je japrak, odnosno sarma u vinovoj lozi. Japrak sarme se poslužuju na razne načine, s prilogom od pire krumpira ili bez, hladne ili tople ili uz dodatak kiselog vrhnja. Kako god poslužene, japrak sarme su svakako nezaboravno jelo.

Od sastojaka vam je potrebna mljevena junetina, 250 grama, zatim 20 listova vinove loze, 1/2 šoljice riže, 250 mililitara vode, dvije glavice luka, sol i papar.

Listove vinove loze kratko blanširajte, ocijedite te im odrežite tvrde dijelove.

Zatim u čistoj posudi pomiješajte junetinu, rižu i nasjeckani luk, posolite i popaprite. Kašičicom punite svaki list vinove loze, a zatim zamotajte u sarme.

Kada ste napunili sve sarme, stavite ih u lonac, pospite paradajzom, preko sarmi stavite mali tanjir te prelijte čašom vode. Nakon dvadesetak minuta u lonac dodajte još čašu i po vruće vode. Nakon još dvadeset minuta vaše jelo je gotovo i možete poslužiti sarme.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close