ZDRAVIJA ZAMJENA ZA GLAVNO JELO KOJE SVI VOLE: BIJELA ČORBA SA JUNEĆIM MESOM I KUPUS SALATA

Poslužite sa kupus salatom i dobili ste ukusan i hranljiv obrok.

Sastojci:

  • 500 g junećeg mesa (mekšeg, sa manje žilica)
  • 1 kašičica masti (ulja, maslaca)
  • so, biber, suhi začin
  • lovovrov list
  • 120 g crnog luka
  • 160 g mrkve (2- 3 komada)
  • 20 g celera
  • 400 g krompira (3-4 komada)
  • 1-2 čehna bijelog luka
  • 450 g graška (u videu korišten smrznuti mladi grašak, ukoliko koristite stariji grašak, ubacite ga ranije da se dinsta)
  • 2 l vode (+ voda za dinstanje mesa, oko 500 ml)

Još:

  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica senfa

Priprema:
Meso isjecite i propržite na masti. Posolite i pobiberite, dodajte suhi začin. Zatim postepeno dolivajte vodu i dinstajte 60-90 minuta. Crni luk, celer, mrkvu, krompir i bijeli luk isjeckajte sitno. Zatim u meso dodajte prvo crni luk, dinstajte kratko, pa dodajte mrkvu i celer. Sipajte malo vode. Kratko prodinstajte, pa dodajte lovorov list i krompir. Opet malo dinstajte, pa dodajte grašak i vodu. Solite po ukusu. Kuhajte dok ne provri, pa smanjite temperaturu i kuhajte još 60 minuta.

Pavlaku, brašno i senf pomiješajte, dodajte malo vode od supe i sjedinite. Sipajte u čorbu i promiješajte. Dodajte bijeli luk i kuhajte još 10 minuta. Probajte i začinite po potrebi.

Izvor:hayat.ba

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda portala kliknite na “Slažem se”. Više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close